Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Maxlab Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Analiza medicala profil anemie
85 lei
Brand
Profil Anemie
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Anemia este termenul folosit pentru a descrie o cantitate scazuta de celule rosii din sange si este o problema destul de comuna la pisici. Celulele rosii sunt importante pentru transportul oxigenului de la plamani la toate organele din corp. Daca numarul de celule rosii din sange este redus, organele pot fi private de oxigen.

Care sunt simptomele anemiei?

Semnele de anemie vor depinde de severitatea si de viteza de debut a anemiei, ca si de cauza principala. Viteza de debut este deosebit de importanta, deoarece in cazul anemiei care se dezvolta lent, pisica se poate adapta la numarul scazut de celule rosii si poate sa nu prezinte semne edificatoare pana in momentul aparitiei unei anemii severe.

Daca debutul anemiei este mult mai rapid semnele de boala pot fi mai bruste si severe, de exemplu, slabiciune extrema si colaps. Cel mai adesea, semnele vor fi vagi, pisica fiind doar mai letargica decat in mod normal, doarme mult mai mult, si, treptat scade in greutate si prezinta lipsa de apetit. Pisicile anemice pot prezenta, de asemenea, un sindrom numit „pica”, care se manifesta prin incercarea de a ingera substante non-alimentare, cum ar fi piatra sau sa linga dale de pavaj sau peretii.

In functie de cauza de baza, pot aparea alte semne cum ar fi prezenta icterului. Daca hemoragia (sangerarea) intestinala este cauza anemiei, proprietarii pot observa culoarea inchisa a fecalelor sau chiar culoarea neagra, ceea ce reprezinta digerarea sangelui.
Din Gura in Gura