Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Maxlab Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Analiza Hemoleucograma
20 lei
Brand
Hemoleucograma
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Una dintre cele mai solicitate analize de sange, hemoleucograma ofera foarte multe informatii utile asupra starii de sanatate a organismului sau asupra evolutiei unei boli.

Nu de putine ori o banala hemoleucograma detecteaza boli    in stadiu incipient sau explica de ce animalul tau pur si simplu nu mai este in apele lui.

Aceasta analiza se poate face atat la caine, cat si la pisica, dar si la multe alte specii de animale precum: porcusori de Guineea, iepuri, dihori, cai, animale de ferma etc.

Cele mai importante boli diagnosticate printr-o hemoleucograma includ: anemia, infectia, deficienta proprietatii de coagulare a sangelui, deshidratare, imunitatea scazuta etc.

Este o analiza esentiala pentru animalele ce prezinta febra, voma, diaree, slabiciune, gingii palide, sau pierderea apetitului. Daca animalul tau are nevoie de o operatie, o hemoleucograma poate detecta anormalitati care nu se pot constata la un simplu examen clinic.

HCT (hematocrit): masoara procentul de celule rosii sangvine pentru a detecta anemia sau deshidratarea.
Hb si MCHC (hemoglobina si concentratia medie de hemoglobina eritrocitara): hemoglobina este formatiunea purtatoare de oxigen din celulele rosii.
WBC (numar total de leucocite): masoara numarul de celule albe ale organismului.

Cresterea sau scaderea acestui numar indica anumite boli sau infectii.

NEU, LYM, MONO, EOS, BASO (neutrofile, limfocite, monocite, eozinofile, bazofile): tipuri de celule albe al caror rol major este de a apara organismul contra infectiilor.

PLT (plachete sangvine, trombocite): determina numarul celulelor care formeaza cheagurile sangvine in caz de hemoragii.

RETICS (reticulocite): sunt celule rosii imature; in caz de anemie cresterea numarului acestora indica regenerarea.
Din Gura in Gura